Odzadje, zgoraj
Slo | Eng | Kontakt

CSIO CELJE 2016

NATIONS CUP

EQUESTRIAN CENTRE CELJE / Maj 12. - 15.

O CENTRU

O nas Celje Lokacija Za medije Kontakt

Celje

Celje je tretje največje slovensko mesto, ki je oddaljeno replica breitling uk 50km iz Ljubljane in  leži v Spodnji Savinjski dolini. Celje se ponaša z  bogato zgodovino, saj so tukaj pustili svoje civilizacijske sledi Kelti in Rimljani.  Mesto je večkrat odigralo izredno pomembno vlogo v zgodovini Slovenije. V prvem stoletju je bila na območju današnjega Celja, ustanovljena rimska kolonija Celeia, ki so jo Rimljani imenovali tudi Troa Sekunda ali Druga Troja. Arheološke izkopanine, ki so bil najdene v Celju,  bogatijo muzej mesta.

V srednjem veku je bilo Celje rezidenca mogočnih Celjskih grofov (Cilli). Od štirinajstega do petnajstega stoletja so bili grofje v tesnih sorodstvenih vezeh z aristokrati in  vladajočimi rodbinami iz pretežnega dela Evrope. Zaradi njihovega prizadevanja je bil zgrajen Stari grad, ki stoji na Grajskem hribu 407 metrov visoko. Od tod se razprostira prekrasen pogled na mesto in njegove stare ulice, cerkve in trge.

Celje je danes sodobno in živahno mesto. Je mesto kulture in mnogih turističnih replica breitling uk možnosti.

Mesto Celje se uvršča tudi med pomembna športna središča, ki  se lahko pohvali s številnimi športnimi objekti in od leta 2008 tudi z enim najsodobnejših konjeniških centrov v tem delu Evrope, Centrom  Konjeniškega  Športa  Celje.

Soorganizator

  • Kap Jumping KAP Jumping je serija mednarodnih tekmovanj v preskakovanju ovir s konji z visokimi standardi organizacije in uravnoteženim atletskim programom. Ta omogoča individualnim jahačem, da izboljšajo svoj kot tudi položaj nacionalne ekipe  na svetovnih lestvicah in s tem pridobijo pomembne izkušnje iz ekipnih tekmovanj.

Medijski pokrovitelji

© 2019 Pokal narodov Celje 2016 Produkcija: Interplanet